Més de 50 alumnes de la comarca recullen a Manacor els permisos de venda per participar al mercat ICAPE
Aquest mercat solidari se celebrarà dia 11 de maig a la plaça Ramon Llull.
Els joves emprenedors de les escoles i instituts de la comarca del Llevant mostraran tot el que són capaços de fer mitjançant les cooperatives i ONG que han impulsat amb el suport dels seus companys i dels seus centres educatius. Una cinquantena d’alumnes han recollit avui a l’Ajuntament Manacor el permís de venda que els servirà per participar al mercat ICAPE, que se celebrarà dia 11 de maig. Els estudiants representen 16 grups de Primària i Secundària de 9 centres escolars de Manacor, de les comarques del Llevant i Migjorn. L’acte ha comptat amb la presència de la directora gerent de l'Institut d’Innovació Empresarial (IDI), Núria Hinojosa; i de la batlessa de Manacor, Catalina Riera, que han entregat els permisos als alumnes.

El mercat que divendres dia 11 de maig omplirà la plaça Ramon Llull de Manacor d’estudiants amb capacitat de fer negoci i d’ajudar els més necessitats. Així els alumnes han rebut el document que els permetrà posar a la venda els productes que han elaborat per recaptar els doblers que es donaran a una ONG. Aquest mercat forma part del projecte educatiu ICAPE, que coordina l’IDI i impulsa les capacitats emprenedores dels estudiants i els familiaritza amb el concepte de responsabilitat social. Aquest mercat ICAPE és l’activitat final que conclou el programa que ja compta amb sis edicions. S’ha de destacar que enguany el mercat de Manacor ha doblat el nombre de paradetes respecte a l’any passat a causa de l’augment de centres escolars participants.

“Des de l’Ajuntament de Manacor estam molt contents d’acollir aquest mercat que vos permetrà mostrar les vostres idees i tota la feinada que heu fet, perquè aquest projecte promou fer feina en grup i treballa valors com la solidaritat i l’empoderament que sense que ens sigueu conscients heu après i que vos acompanyaran durant la vida”, ha explicat la batlessa Catalina Riera, als alumnes. “L’objectiu general d’ICAPE és aconseguir que els alumnes assoleixin les capacitats emprenedores de manera real i siguin conscients de les passes que s’han de fer per formar una empresa, una cooperativa o una ONG”, destacà per part seva la gerent de l’IDI, Núria Hinojosa.“Crec que ICAPE és un programa gestionat per l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial), i impulsat de manera conjunta per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria i la Conselleria d’Educació i Universitat. Els centres adherits a ICAPE que participaran al mercat de Manacor són La Puresa Manacor, Sant Francesc d’Assís (Manacor), IES Porto Cristo, CEIP Juníper Serra (Petra), CEIP Mestre Guillem Galmés (Sant Llorenç), Col·legi Sant Alfons – Cooperativa Es Lledoner (Felanitx), IES Felanitx, IES Capdepera i IES Damià Huguet (Campos).

Més de 3.000 alumnes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera formen part aquest curs del projecte ICAPE que impulsa les capacitats emprenedores dels estudiants, al mateix temps que treballen els valors i la responsabilitat social. A més, es pretén que els estudiants aprenguin a treballar en equip, prendre decisions i assumir responsabilitats, a través de la metodologia de treball cooperatiu que es du a terme dins l’aula.

Les escoles s’adhereixen a ICAPE de forma voluntària i durant aquests sis anys de vida la majoria de centres ha repetit l’experiència i fins i tot l’han ampliat a més cursos. De fet, el nombre de grups de Primària i Secundària que han participat enguany s’ha incrementat un 30% respecte el curs anterior.

Durant el curs, els alumnes ICAPE creen i gestionen una cooperativa, en el cas de Primària i Formació Professional, o una ONG, en el cas de Secundària. Passen per totes les etapes de formació d’una empresa: nom i logotip, estatuts, elecció de junta directiva i generació de CIF. Després elaboren productes o organitzen serveis per aconseguir beneficis que els de Secundària donen a un projecte de cooperació proposat per una ONG real. Els més petits inverteixen part dels doblers en una sortida de grup i la resta els cedeixen a una ONG. Les ONG que col·laboren amb ICAPE són Llevant en Marxa, Fundació Campaner, Escola en Pau i Fundació Vicenç Ferrer, S, Ajuda en Acció, Malaria 40 i Formación Senegal. A més, es pretén que els estudiants aprenguin a treballar en equip, prendre decisions i assumir responsabilitats, a través de la metodologia de treball cooperatiu que es du a terme dins l’aula.

Per tal d’aconseguir vendre tota la producció, l’IDI organitza el mercat ICAPE, on es reuneixen tots els centres participants durant un matí i posen en pràctica tots els coneixements apresos durant el curs. Gràcies al permís municipal aconseguit avui, els alumnes poden vendre els productes elaborats o els serveis que han organitzat. Les escoles s’adhereixen a ICAPE de forma voluntària i durant aquests sis anys de vida la majoria de centres ha repetit l’experiència i fins i tot l’han ampliat a més cursos.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100