La nova plaça de Son Macià dóna prioritat als vianants, incorpora més arbres, un espai de jocs i zones d’ombra
S’han invertit 200.000 euros en el projecte, que inclou les demandes dels veïnats
La remodelació integral de la plaça de Son Macià, que constitueix l'eix central del poble, ja és una realitat. L'Ajuntament de Manacor ha invertit 200.000 euros en aquesta obra que ha servit per "fer d'aquest espai un lloc més amable i més sa per a la gent perquè hi ha molts més arbres, s'han eliminat les barreres arquitectòniques i la nova plaça dóna prioritat als vianants", ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera.
El delegat de Son Macià, Miquel Perelló, explica que el projecte s'ha finançat amb recursos municipals, concretament "amb la partida d'inversions sostenibles" i per dissenyar la nova plaça "els macianers i les macianeres han fet molta feina, volíem que tothom la sentís un poc seva i vull donar les gràcies a tothom per la col·laboració i per la paciència que han demostrat mentre han durat les obres", afegeix Miquel Perelló.

I és que tot i que la plaça segueix estant al lloc de sempre, conserva els dos fanals que la caracteritzen i també part de l'empedrat de l'antiga plaça. Pel que fa a l'arbrat, si abans hi havia 12 arbres, ara se n'han sembrat 42. Així el nou espai urbà de Son Macià ha quedat dividit en tres parts diferenciades. Just davant l'església s'hi troba un espai ample i diàfan on s'han reubicat els dos fanals modernistes de la plaça. Enmig de la plaça s'hi han instal·lat una pèrgola metàl·lica coberta amb una encanyissada que ofereix un gran espai amb ombra i bancs per seure-hi. I finalment, a l'altre extrem de la plaça s'hi troba la zona infantil, on creix la gespa i on s'hi han instal·lat jocs de fusta i on hi ha maresos que pretenen servir de banc. "Estam ben contents perquè les obres han acabat just abans de començar les festes i d'aquesta manera podrem estrenar com es mereix la nova plaça, que tots els que vivim a Son Macià ja en tenim ganes", explica Miquel Perelló.

A més "els carrers laterals de la plaça s'ha reduït a la meitat i han passat de sis a tres metres d'ample, per la qual cosa la circulació serà d'un sol sentit i sense lloc per aparcar, precisament per fer de la plaça un lloc per als vianants i un lloc que doni seguretat a les famílies", ha afegit la regidora d'Urbanisme, Isabel Febrer. A més la reforma de la plaça ha eliminat els graons i tot l'espai es troba al mateix nivell.
"El procés participatiu que es va produir a Son Macià per encarar la reforma va encaixar molt bé amb la intenció que teníem des de l'Ajuntament, tots hem volgut que la nova plaça sigui per a la gent, perquè els nins i les nines hi puguin jugar sense perills i per intentar que els cotxes optin per no passar per la plaça", explica el regidor delegat de Son Macià, Miquel Perelló. De fet, com cada any, la plaça de Son Macià, roman tancada al trànsit rodat durant tot el període de vacances escolars.

Els carrers laterals de la plaça, a més, estan separats de l'espai per a vianants per plantes i elements naturals, que aportaran frescor i color a l'espai. A més l'antiga plaça és present a l'actual perquè, en el centre, s'ha reutilitzat part de l'antic empedrat i els dos grans fanals centrals que, un cop restaurats, s'han tornat a col·locar davant l'església.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100