L’Ajuntament demana al Consell que es creï la comissió de seguiment de l’hipòdrom i que s’iniciïn les millores previstes
Els representants dels cavallistes s’han reunit amb la batlessa i el regidor d’Esports
L'Ajuntament de Manacor sol·licita a l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca, l'ens que gestiona l'Hipòdrom de Manacor, que es creï la comissió de seguiment que contempla el nou conveni que regula la gestió de l'hipòdrom manacorí. L'objectiu d'aquesta comissió és "vetllar perquè el manteniment de totes les instal·lacions de l'Hipòdrom sigui l'adequat i perquè es facin realitat les inversions i les millores previstes", explica la batlessa, Catalina Riera. Per això i "arran de les reiterades demandes del sector del trot manacorí des de l'Ajuntament creim que la comissió de seguiment és l'òrgan indicat per plantejar quin hipòdrom volem i iniciar un pla de recuperació de l'infraestructura o també per millorar l'organització i la promoció de l'Hipòdrom de Manacor", ha explicat la batlessa.

"Entenem les dificultats del Consell i de l'Institut Hípic i sabem que no ho arreglarem tot en un sol dia però des de l'Ajuntament ens oferim a fer feina i a mantenir reunions periòdiques amb el sector del trot per fer-los partícips de les reunions de la comissió de seguiment", ha afegit el regidor d'Esports, Miquel Perelló, durant la reunió que juntament amb la batlessa ha mantingut amb els representants del sector del cavall. "Des de l'Ajuntament, a més de fer tota aquesta feina, ens oferim per promocionar l'hipòdrom com un dels atractius del nostre poble perquè els cavalls i tot el sector que els envolta són un dels símbols de la identitat del nostre poble", ha apuntat la batlessa.

A més de sol·licitar al Consell i a l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca la creació de la comissió de seguiment del conveni que regula la gestió de l'Hipòdrom, l'Ajuntament ja ha nomenat els dos representants municipals que formaran part d'aquesta comissió. A més "dissabte dia 11 d'agost ens reunirem amb els representants de l'Institut de l'Esport Hípic per traslladar-los les preocupacions de l'Ajuntament i les del sector del trot del municipi", ha concretat la batlessa, Catalina Riera.

Cal recordar que durant el mes de juny passat es va signar el nou conveni que actualment regula la gestió de l'Hipòdrom de Manacor. "Teníem un conveni amb vigor fins al 2031 que no funcionava i per això, juntament amb el Consell, decidírem negociar i intentar millorar-lo", ha explicat la batlessa durant la reunió que ha mantingut avui amb els representants del sector del cavall a Manacor. Fruit d'aquesta feina ara el nou conveni, que també estarà en vigor fins al 2031, concreta les inversions a fer, contempla la creació de la comissió de seguiment del conveni i inclou una clàusula que preveu que si no es realitzen les inversions previstes, es pugui resoldre la relació entre l'Ajuntament i l'Institut de l'Esport Hípic i, per tant, l'hipòdrom manacorí tornaria a ser de gestió municipal. Així per exemple, el nou conveni "preveu i defineix per l'any 2018 una inversió de 160.000 per millorar la climatització de la cafeteria i la zona de tribunes cobertes i també una partida de 70.000 euros per millores, que podrien ajudar a fer la reforma necessària per a poder obrir de nou la cafeteria". A més el nou document que regeix la gestió de l'Hipòdrom Municipal de Manacor preveu que tot el manteniment del recinte és responsabilitat de l'Institut de l'Esport Hípic.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100